HTML

Balu Abroad

Szívesen megosztom barátaimmal a külföldi kalandjaimat:)

Friss topikok

  • drmctyuk: hat igen, kene.. (2012.09.06. 16:53) Alhama de Murcia
  • drmctyuk: good luck! (2012.07.10. 08:50) 5.év
  • pumpk_in: Boldog Nevnapot Balu!:) (2011.02.03. 21:31) Business plan
  • pumpk_in: zsirf.. telleg regota mondod mar ezt, ugyhogy kivancsi leszek milyen lesz. majd johet a beszamolo! (2010.09.21. 16:26) Egyiptom
  • pumpk_in: kemeny. gratula! (2010.07.23. 09:48) Driving licence

Linkblog

Calendar

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy kis ir jellemrajz...

2009.06.27. 14:53 :: TIMAKBALU

Az elmult 2 ev soran szamtalan sok esemeny ert,sok emberrel talalkoztam es tokeletes jellemrajzot kaptam az itt elo emberekrol.Az irek rendkivul egyszeruek es ostobak.Altalanos iskola elso osztalyat ha egyaltalan elvegzik,akkor sem tudnak egy ev alatt megtanulni szamolni.10 szamjegy utan nem megy.Az iskola elvegzese utan irany az erettsegi,de az itt teljesen mast jelent.

Gondjuk az egyaltalan nincsen,kiegyensulyozott boldog eletet elnek es halalra unjak magukat.18 evesen mar szet vannak tetovalva,izlestelenul vannak feloltozve,a gyorsettermek mindig tomve vannak veluk.A kisgyerekek mar kiskoruktol kezdve pizzan,sult krumplin es marhasteaken elnek.Olvasni egyaltalan nem olvasnak.(kivetel Yvonne aki konyvmoly-a szerk.)Mindent rendkivul lassan es raerosen csinalnak,nem rohannak sehova,nem lokik fel egymast.Az orszagban tilos az abortusz,a gyereket akkor is kotelezo megszulni,ha szuleteset kovetoen azonnal meghal.Rendkivul sok a beteg,kover ember.A fogorvost meg sem emlitenem,abszolut nem ertenek hozza es eszmeletlen draga.Sok a Down koros,kulon iskolajuk van.A legtobb baleset a labukat eri,hiszen minden 10ik ember mankoval szaguldozik,de en 2 ev alatt ennyi mankos meg nem lattam.Oltozkodesi kulturajuk sincsen,ill izlestelen.

 

Az Eperfesztival ahol nincsen eper:

 

ha valami hivatalos vagy tortenelmi kerdest teszek fel,arra az a valasz h: "nem tudom".Igy nehez am muvelodni meg tanulni.Hiaba erdekelne mi miert tortent,egyszeruen nem tudjak.Pl megkerdeztem h miert van Eper Fesztival...kozoltek h nem tudjak miert van,csak van.Ma ezt szemelyesen is megtapasztaltam,hiszen jo elore felkeszitettem magam egy kiados eperfalasra,de vegul egyetelenegy eperarus sem volt az Eper Fesztivalon.Volt sok mezeskalacs,gyros es egyeb utcai arus,de eper az nem volt.

Muzeumba,szinhazba,moziba egyaltalan nem jarnak.Megkerdeztem,hogy melyik muzeumban van az egyiptomi tarlat es volt aki ugy el itt,hogy megcsak nem is volt Dublinban.(2 ora busszal-1 ora kocsival-a szerk.).Viszont sokat es allandoan unatkoznak.Megvan mindenuk.Nem kell szamlakat fizetniuk ugy mint nekunk otthon.A viz ingyenes.Minden masodik honapban fizetnek villanyszamlat es telefonszamlat.Egyeb koltseg nincs.Sokat esznek es mindenki etterembe jar.

Mindezek ellenere,mivel alkalmazkodom a kornyezetemhez,nagyon szeretek itt elni es hosszu tavon is el lehet kepzelni,hiszen a taj az csodalatos,az emberek kedvesek,az utcakon rend van es sok hely van meg amit nem lattam.Sok az osi kincs,az apatsag,a var,a kert,a to...mind-mind felfedezesre var.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása