Most pedig elkeszitjuk a kacsat Szilard-modra.
A kacsat zsirjatol megfosztjuk es felretesszuk tepertonek,valamint belsejebol a csomagolt majat is eltavolitjuk,nyakat kidobjuk,mert nem hasznaljuk fel.Combjait bemettszuk es kifele szetnyitjuk,belsejebe rozmaringot szorunk majd jol besozzuk.
Zoldalmat,Sarga almat kimagozzuk es gerezdekre vagjuk,fokhagymat megpucoljuk elokeszitjuk,zold kakukkfuvet kezzel osszemorzsolunk,elokeszitunk a toltesre.Az almat beletoltjuk a kacsaba,kakukkfuvel es fokhagymaval tuzdeljuk.A zoldborsot elokeszitjuk a tepsibe,keves olajon,fokhagymaporral,keves pirospaprikaval,mandarinnal es almaval toltjuk fel.Ratesszuk a racsot a koretre amin sul majd a kacsa.
Labait zsineggel osszekotjuk es elkezdjuk sutni.Ez eltarthat akar 3 orat is,addig sem tetlenkedunk irany krumplit es hagymat pucolni.A krumplit feltesszuk foni,a hagymat felszeleteljuk sozzuk,borsozzuk,keves pirospaprikaval megsutjuk.A kesz krumplihoz adjuk.